hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
interjú [külföldi hangok]  2008. április 30. szerda   15:42
nincsen hozzászólás

szerző: Eugene
Darkfall interjú


  Az alábbi interjú a death/thrash-t játszó, osztrák Darkfall zenekart hivatott egy kicsit bemutatni. Thomas Spiwak énekest fogtuk vallatóra, aki a frontemberkedés mellett nyaranta a Kaltenbach Open Air szervezését is magára vállalja.
  
  
  Kezdésként elevenítsd fel az alakulásotoktól a mai napig történteket!
  
  1995 januárjában alakultunk, néhány helyi koncertet követően 1998-ban megjelentettük az első demónkat (Winter Leaves), 1999-ben pedig a másodikat. 2001 elején kiadtuk harmadik anyagunkat, a Firebreed-et, melyre kedvező reakciók érkeztek mind a rajongók, mind a sajtó részéről, a Darkfall jól csengő név lett a nemzetközi underground szintéren. 2002 és 2004 között jó pár remek koncertünk volt olyan bandák társaságában, mint a Dismember és a Dissection, emellett persze a dalírás is folyamatosan zajlott. A felvételek ideje alatt a banda 3/5-e kivált személyes okokból, de 2005 elejére meglett az új felállás. Egy rövid, In Battle-lel közös turné és pár fesztiválfellépés után 2006 tavaszán napvilágot látott a Phoenix Rising, jelenleg pedig az új kiadvány, a Through Fiery Times And Beyond promóciója zajlik, amelynek keretében éppen most értünk haza egy görögországi mini turnéról.
  
  Elégedett vagy az eddig elért eredményeitekkel?
  
  Úgy általánosságban elégedett lehetek az eddigi eredményeinkkel, de talán van pár dolog, amit jobban is csinálhattunk volna, például elfogadni egy előnyös lemezszerződést a Firebreed CD kiadása után. Időközben rájöttem, most talán jobb anyagi kondícióval rendelkeznénk, ha megkötjük akkor azt a szerződést, de nincs értelme már ezen rágódni. Most minden rendben a csapat háza táján, Európa-szerte vannak koncertlehetőségeink, valamint egy igen hűséges rajongó bázissal rendelkezünk.
  
  Nemrég megjelentettetek egy DVD-t, Through Fiery Times And Beyond címmel. A korai anyagokon és az koncertfelvételen kívül milyen extrákat tartalmaz?
  
  Igen, néhány hete megjelent ez a box set, amely tartalmaz egy CD-t az eddig megjelent stúdióanyagainkkal, valamint egy DVD-t, amely a 2007-es, Kaltenbach-os koncertünket rejti, néhány extrával (képgaléria, rövid backstage jelenet) kiegészítve. A sethez egy színes booklet is tartozik még, amely minden részletre kitér az eddig megjelent anyagainkat illetően.
  
  Az utolsó EP-tek 2006-ban jött ki. Gondolom, azóta már elkészült pár szám. Mikor tervezitek felvenni a következő anyagot?
  
  Pillanatnyilag ezerrel próbálunk az elkövetkezendő koncertekre, de már rögzítettünk pár zenei alapot a követező lemezünkhöz, sőt, két-három dalunk szinte teljesen készen van. Nyáron tartunk egy kis szünetet a koncertek sűrűjében, ekkor véglegesítjük a számokat, majd reményeink szerint 2008 telén elindulhat a lemezfelvétel.
  
  Milyen szisztéma alapján folyik nálatok a dalírás? Jammelés útján, vagy valaki hoz egy konkrét dalt a próbára, és az kerül finomításra?
  
  Általában az egyik gitárosunk írja meg a riffeket és az alapokat, ezek után mindannyiunk részt vesz a dalíró-folyamatban, hogy együtt rakjuk össze a számot. Esetenként egy jammelés is szülhet egy dalt, de nem ez a megszokott. A zenei rész befejeztével jön a szöveg, s ha minden részlet a helyére kerül, elkészül a szám.
  
  Ki a felelős a szövegekért? Milyen forrásból merítitek az ötleteket?
  
  Az én reszortom a dalszövegek megírása, valamint az énektémák kidolgozása. Ennek egy szeletét szeretném átadni a többi tagnak, remélhetőleg a következő lemezen ennek meglesz a gyümölcse, azaz érdekesebb szövegek lesznek rajta. Meglátjuk, mit hoz a jövő. Főként az emberi fajt veszem górcső alá, annak hibáit, érzéseit, viselkedését. Esetenként a személyes tapasztalataimat metaforákkal írom le, mint például a Phoenix Rising albumon, de egyéb meghökkentő téma is forrásául szolgálhat egy-egy dal szövegéhez. Régebben olyan kliséket használtam, mint pl. a háború és a vallás, de ez mára megváltozott.
  
  Mik a terveitek az év hátralévő részére?
  
  Nemsokára befejezzük a DVD promócióját, majd május 10-én Mosonmagyaróváron játszunk a Casketgarden-nel és a Dim Vision-nel. Koncertezni fogunk Ausztriában, Németországban és Szlovákiában is, és júniustól szeptemberig az új album megírása lesz napirenden. Októberre egy 10 napos európai turnét tervezünk, az első dátumok már le vannak kötve. Ezután remélhetőleg minél hamarabb felvesszük a lemezt, hogy időben meg tudjon jelenni.
  
  Ha lehetne három kívánságotok a Darkfall-lal kapcsolatban, mik lennének azok?
  
  Egy sereg groupie, óceánnyi alkohol, sörivás az ellenségeink koponyájából, de egyelőre a világuralommal is megelégszünk!
  
  Tudnál olyan osztrák zenekarokat a figyelmünkbe ajánlani, amiket nem sokan ismernek, de érdemes őket meghallgatni?
  
  Természetesen vannak tehetséges csapatok az osztrák undergroundban, felsorolásuk sok időbe is telne, de néhányat megemlítenék közülük: Asmodeus, Conspiracy Unmasked, Cremation, Dusk Ritual, Ekpyrosis, Erebos, Goddamned X, Hellsaw, Outrage, Perishing Mankind, Plenty Suffering, Scarecrow NWA, Varulv. A holnapunk linkjei között további bandák is megtalálhatóak.
  
  A zenén kívül mivel foglalkoztok (munka, tanulás)?
  
  Dolgoznunk kell, hogy ki tudjuk fizetni a számláinkat. Van köztünk mérnök, üveges, tisztító ügynök és mozis alkalmazott is. Hobbik tekintetében a futballt, a mozit és a történelmet említem meg, tehát úgy élünk, mint egy átlagember, ha éppen nem a Darkfall-lal foglalkozunk.
  
  Köszönet az interjúért, minden jót a Darkfall-nak!
  
  Üdvözlet a magyar metalfejeknek, nézzétek meg a weboldalunkat, remélhetőleg személyesen is találkozunk a közeljövőben veletek!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Darkfall oldala

A Darkfall myspace oldala

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
Drawing interjú: „Egy hardcore koncert maga egy sport, egy kemény meccs, ha azt akarod, hogy igazán üssön a dolog!”
”Egy sokkal érettebb, úgymond felnőttebb Punnany vagyunk” – interjú Meszes Balázzsal a PunnanyMassif énekesével
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 sienna miller    dead kennedys    képzelt város    thor    hátsó ajtó    hugh jackman    stian westerhus    communic    emma thompson    ana de la reguera    leander    charlie    kamikaze scotsmen    hanggai    hills have eye    japanese voyeurs    transformers    pozvakowski    fővárosi nagycirkusz    urne    charlie st. cloud    avenged sevenfold    21 jump street     heavy eyes    album  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!