hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
film [film]  2008. április 26. szombat   13:48
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Befejeződött a Francia Filmnapok


  BKV-sztrájk, critical mass és nyári napsütés ide vagy oda, a francia filmek vonzereje mindenen áttört! Budapesten 86%-os kihasználtsággal, és a nyolc vidéki városban is szép eredménnyel futott a Francia Filmnapok, melynek keretében április 10-21-e között hat francia filmet és egy 136 perces rövidfilm-összeállítást tekinthetett meg a hazai közönség. Idén összesen 7 268-en váltottak jegyet a legfrissebb francia filmalkotásokra. Az idei Filmnapok különleges meglepetése volt, hogy a francia film tündére, Audrey Tautou most először, ellátogatott a magyar fővárosba.
  
  Budapesten a Corvin moziban négy nap alatt 3 353-en néztek francia filmet, míg Pécsett, Győrött, Szegeden, Kecskeméten, Miskolcon, Debrecenben, Szolnokon és Egerben összesen 3 915-en voltak kíváncsiak a vetítéssorozatra. A vidéki városok közül a Szegedi belvárosi mozit látogatták legtöbben, ahol is 1064-en néztek francia filmet az elmúlt héten.
  
  Mind a forgalmazók, mind az eseményt most először támogató fő szponzor, a LOreal Paris nagyon elégedett a Francia Filmnapok idei eredményeivel. 2008-ben három filmforgalmazó kínálta filmjeit a Francia Filmnapok alkalmából, hisz évek óta az a tapasztalat, hogy azok a filmek, melyek bemutatkoznak az április közepi rendezvénysorozaton, a későbbiekben, mikor hivatalosan forgalmazásra kerülnek, magasabb nézőszámot érnek el a mozikban.
  
  A tizenkettedik Francia Filmnapok díszvendége volt Audrey Tautou, az Egyedül nem megy című film bájos főszereplőnője, aki nemcsak Magyarországon, de Közép-Európában is most járt először. Rajta kívül április 17-20-a között további hét francia művészt látott vendégül a főváros. Elkísérte filmjét az Angel-ből Lucy Russell, és a Karamell rendező- főszereplőnője, Nadine Labaki. Ő férjével, Khaled Mouzannarral érkezett, aki a film zeneszerzője. Cédric Klapisch Paris-át Julie Ferrier képviselte, míg az Egyedül nem megy című filmet Audrey Tautou mellett a producer, a francia filmgyártás egyik enigmatikus alakja, a 73 éves Pierre Grünstein is elkísérte, a Lucky Luke Irány a vadnyugat-ot pedig a rendező, Olivier Jean Marie. A rövidfilmes alkotók közül Olivier Berlemont, az Ellenállni a remegésnek cím film producere jött Budapestre.
  
  Audrey Tautou annyira jól érezte magát Budapesten, hogy nemigen volt kedve visszatérni Párizsba. Még a programján is változtatott, hogy több ideje maradjon a magyar fővárosban. Először jártam Magyarországon, és imádtam! Nagyon jól esett, hogy mennyire kedves volt velem mindenki. Ha lesz lehetőségem, mindenképpen szeretnék visszajönni! - nyilatkozott a művésznő.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kálloy molnár péter    them crooked vultures    zach galifianikis    rudán joe    she past away    szex és new york 2    the clash    earthsblood    cathedral    agent steel    d-a-d    saint vitus    pygmalion    ghostpoet    polyák lilla    james keenan    anna murphy    ha/ver    nyers    city of echoes    steel panther    dark moor    royal republic    gyalázat    ridley scott  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!