hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2008. április 15. kedd   15:40
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Graham Bonnet and the Taz Taylor Band és a The Roxx
2008. április 17. Avalon Club - Budapest (XV. Késmárk u. 32.)

  Graham Bonnet a rockzene egyik legnagyobb hangja. - többek között ezt mondta róla Don Airey, (Deep Purple) és Ritchie Blackmore is, akikkel együtt zenélt a Rainbow-ban, amelynek énekeseként lett világhírű és túlszárnyalt minden remélt sikert.
  
  Érdekes, hogy ő maga egyszer egy interjúban azt mondta magáról:
  Nem én vagyok a legjobb énekes, de a hangom elég ütősen hangzik a rádióban!
  
  Graham Bonnet a klasszikus rockzene egyik legjellegzetesebb hangjai közé tartozik. Akkor érte el karrierje csúcsát, amikor a hetvenes évek végén az első Monsters of Rock fesztiválon az angliai Castle Doningtonban a Rainbow énekeseként állhatott a színpadon. Ritchie Blackmore-ral közös munkájuk során szinte ontották magukból a slágereket, amelyek között olyan Billboard tízes listáján lévő nóták voltak, mint például a Since Youve Been Gone vagy az All Night Long.
  
  1982-ben Graham a Scorpionsból jól ismert Michael Schenkerrel készített albumot Assault Attack címmel, amelyet a rajongók az akkori egyik legjobb rock lemeznek tituláltak. Graham később sem bízta a véletlenre a választásait. Az Alcatrazz nevű zenekarát a világhírű gitárossal, Yngwie Malmsteen-nal alapította, majd amikor két album után elváltak útjaik, Steve Vai-ra cserélte őt le. Gyakorlatilag e két gitáros felfedezését neki köszönhetjük! Graham azóta számtalan szólóalbumot jelentetett meg, amelyeken a legjobb és legnagyobb nevekkel játszott, amelyekkel végleg beírta magát a rockzene történetébe.
  
  A közelmúltban a The Taz Taylor Band frontembereként láthatják őt a rajongók. A dél-kaliforniai zenekar gitárosa, alapítója és vezetője Taz Taylor, akinek első meghatározó zenei élménye nem más volt, mint a Rainbow Since Youve Been Gone című slágere. Kedvencei között volt még Michael Schenker, Gary Moore és Van Halen is. a neve alatt jelent meg a legutóbbi, Welcome to America című albumuk, amelyeken igazi dallamos rockzenét hallhatunk. Graham, valamint a basszusgitáros Dirk Krause, a billentyűs Bob Miller, a dobos Val Trainor, és a szintén billentyűs Eric Ragno egy olyan friss, de a rock elemei előtt tisztelgő lemezt hozott össze, amelyet Európában, az USA-ban, Japánban, sőt Oroszországban is imádnak a rajongók.
  
  The Roxx
  
  A The Roxx frontemberét mindig is egyfajta misztikum lengte körül, mióta Billy Itch először kápráztatta el közönségét négy oktávos énektudásával. Egyáltalán nem bánja, hogy Rob Halfordhoz hasonlítják, sőt kifejezetten megtiszteltetésnek érzi. A többi rockbanda tagjaihoz hasonlóan ő is a nagyok zenéjén nőtt fel és az egyik legtermékenyebb időszakban, 1984-ben kezdett el turnézni a The Roxx-al, hatalmas show-t produkálva a színpadokon. Első, Sugar & Spice című albumukon olyan slágerek voltak, mint az On the Roxx vagy a Boy Bitch, amelyeket még a diszkókban is nagy előszeretettel játszottak a lemezlovasok. A második albumukon található Get It Hot című nótáról a mai napig hiszik azt sokan, hogy Rob Halford és a Metallica basszusgitárosa, Jason Newstad követte el, pedig minden kétséget kizáróan The Roxx-dal volt. A zenekar első korszaka akkor zárult le, amikor a gitáros Animale sajnálatos módon elhunyt rákban. Őt követte L.X. Gaitanides, aki a mai napig a The Roxx tagja. Új időszámításuk nemcsak tagcseréből adódott, hanem abból is, hogy sokkal inkább a heavy metál bandák sorába sorolták magukat. A Sex & Roxx & Rock ´n´ Roll Part I és Sex & Roxx & Rock ´n´ Roll Part II-t követően az 1992-es No Sole Messiah! dalaiban a szitár, a dixiland hangzás keveredik a heavy metál elemeivel, amellyel egy igazán rendhagyó albumot sikerült készíteniük. A Sugar & Spice album huszadik évfordulója jó ürügyül szolgált arra, hogy egy minden eddiginél energikusabb új korszak vegye kezdetét, amely tavalyelőtt a Müncheni Metrpolis Music Hallban adott koncerten csúcsosodott ki és egy új album formájában, amely Word Of Mouth címmel jelent meg.
  
  Egy évtizednyi hallgatás után nagyszerű új albummal tűntek fel ismét; az Unleash Your Demon a Rocktimes 2007. októberi száma szerint „minimum egy újabb nagyszerű heavyrock album!”
  
  Németország egyik legtradícionálisabb, ugyanakkor legizgalmasabb heavyrock bandája, kihagyhatatlan a Judas Priest, az Iron Maiden vagy a Black Sabbath rajongóinak!
  
  A nyolcvanas-kilencvenes években a banda, s a négy oktávot átfogó énekes, Billy Itch Híres sajátosan megrendezett koncertjeiről, de híressé, hírhedtté vált a pizzásdobozba csomagolt vagy üres B oldalú lemezeiről is.
  
  Az Avalon külön buszjáratokat indít a rendezvényre a következő időpontokban:
  Blaha - Keleti - Stadionok - Örs Avalon útvonal - Indulási idők a Blahától: 21:00, 22:00, 23:00 (ha korábban van kapunyitás, a busz is korábban indul)
  Avalon - Örs - Stadionok - Keleti - Blaha útvonal - Indulási idők az Avalontól: 23:30, 0:30, 1:30, 2:30, 3:30



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Livesound Productions

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 eleine    when death comes    d.o.c.    crest of darkness    clash of  the titans    deák bill gyula    galla miklós    emma thompson    röyksopp    chronicle    hemlock    nicole holofcener    origin    magyar rádió gyermekkórus    jim toth    tunneleffekt    keira knightley    baraka     hugh grant    to the nines    frank0 zer0    kiss    leprous    busa pista    the secret  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!