hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2001. november 27. kedd   17:20
9 hozzászólás

szerző: mily
Hiperkarma koncertek
A preyuppie-generáció hadszíntere Zanzibár, 2001 november 17, Pesti Est Café, 2001 november 23

   Manapság trendy Hiperkarma-szurkolónak lenni. Ez egyébként felettébb örömteli hír, mert eme trend alapvetően jónak hagyja látszatni magát. Legalábbis eddig még csak párszor hagyott cserben, de akkor sem nagyon, mert volt Hiperkarma koncert, ami ha nem is éppen hibátlan előadás (ami nincs) volt, de legalább jó buli.
  
   Mint legutóbb a Pesti Est Café-ban. A legjobb az egészben, hogy pont itt lakom a sarkon, úgyhogy éjszaka nem kellett fagyoskodva nyüszítenem, hogy nincs kedvem hazamenni. De ne szaladjunk ennyire előre. Szóval egy jófajta rosé-val a hasban indultunk neki a kék-piros szórakozóhely-kávézó-sörözőnek, és sajnos rögtön meg is feledkeztünk a farmerkiállításról, amit pedig jól kiszemeltünk az Est-ben, hogy lesz, vagyis van, és majd jól megtekintjük. Hát nem tekintettük meg. Cserébe viszont kaptunk egy olyan gyönyörűséges piros (rózsaszín) pecsétet, ami még most is önyilkos-hegeknek tűnik a bal csuklómon. Szóval ez az indulós emberkével és nyíllal ellátott Hiperkarma-szimbólumos pecsét, meg kell hagyni, nagyon kedves dolog. Főleg, hogy ahogy tőlünk valaki mondotta, hogy ő eztet találta ki a zenekarnak, csak úgy, szeretetből. Mondjuk azt nem tudtam, hogy ez már jóval korábban felmerült, mint ötlet, és csak most realizálódott, de akkor is nagyon kedves, és kész. Ha zenekar lennék (főleg ha egyalbumos, meg egymaxis, de akkor is ha már sokalbumos) nagyon örülnék egy ilyen pecsétes gesztusnak. Úgyhogy mostantól minden Hiperkarma koncertet legalább két hétig csuklónkon őrzünk majd emlékként.
  
   Maga a koncert nem is tudom milyen volt, mert búfelejtő jókedvbe temettem magam, és nem is nagyon figyeltem. Az azonban biztos, hogy - B. állítása szerint is - leginkább egy tizenéves frissen alakult középiskolás rock-banda bulijára hasonlított, mert kedveskedőn szedett-vedett volt, olyan, mint amilyet megbocsát az ember, főleg, ha közben jól is tudja magát érezni. A koncert elején a tíz centis porond előtt a földön kuporgott a közönség, de pár perc elteltével kicsit erőre kaptak a fiatal, kicsinosított lányok, és táncra perdültek (á´la Dob és Basszus). Nem mondom! Ennyi csinos, szép, és igényes lányt egy helyen régen láttam. Ez a szurkolótábor már nem az a szakadt batikolt pólóba bújt vastagfeketén kifestett kispálos-kvilmbis rajongótábor. Hanem az a preyuppie nemzedék, amelyik szűk és leginkább világoskék, vagy katonazöld Mayo nadrágban, ferdepántú táskával, állatkabőrbe bújtatott mobiltelefonnal iszogatja a gyümölcskoktélokat valami dohányfüst mentes övezetben.
  
   Ez egyébként már múltkor is feltűnt abban a PestiEstCafés bulit egy héttel megelőző Zanzibáros koncerten. Na az viszont nem is pre, hanem igazi yuppie-dolog volt! Ruhatár használata kötelező, cirka 100 HUF-ért, ami táskával együtt kapcsiból 200. Így kezdődött, aztán jött 360-ért a baracklé (ami egyébként a Pesti Est-ben is hasonlóan működött). Aztán meggyőztük magunkat, hogy mi nem is vetkőzni meg inni jöttünk, hanem meglesni a mai hazai popmezőny egyik legígéretesebb zenekar koncertjét. Ez a koncert egyébként, azt kell mondjam - függetlenül a pancser hangosítástól, ami valószínűleg a színpadon jobban érvényesült, mint a küzdőtéren (szerencsére) -, különleges volt: a zenekar egyáltalán nem volt megilletődve, ahogy szokott, hanem igen agresszívan mulattatták a néző- és hallgatósereget. Robi eszelős tekintete csak úgy dobogtatta az ifjú lányszíveket (mikor L. csendesen, két szám között balra csoszogott cigit kérni, az egyik szívdobogós, pirospulcsis lány majd kikelt magából, hogy márpedig az aprótermetű L. menjen a odébb, mert így nem láthatja a Bérczesi gitáros-énekes művészurat, és ez így neki nem jó... L. visszafogottan mondta, hogy csak egy pillanatra zavar, és elnézést, már nincs is itt a pirospulcsis csókosan emelte szájához saját cigarettáját, és jelentőségteljeset pillantott az előbb megnevezett zenekarvezetőre, és remélte, hogy ama copfos, jóképű legény viszonozza pillantását...).
  
   Nnna, summa summárom, örömteli dolog, hogy a nyári nagy pangás után most ilyen sok Hiperkarma koncert volt az elmúlt időben, csak maradjon idő próbára, meg dalszerzésre, mert jajj, de várom már az új lemezt Meg akkor kicsit színesebbek lesznek a színpadi előadások repertoárja is: lesz miből válogatni.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 ni 2002. január 23. 01:26  #9
2002 január 24, 22:00, PARA-DOX-ON, Hiperkarma ultra light
2002 február 8, Pestiest Cafe
2002 február 14, Budaörsi Kollégium
2002 február 15, Szeged (JATE)
2002 február 16, Miskolc (VIAN)
2002 február 22, Quimby falshang (Almássy tér)
2002 március 8, Almássy Téri Szabadidőközpont
2002 március 13, Debrecen (Lovarda)
2002 április 17, Schönherz Kollégium, Budapest (Hiperkarma-maxi bemutató)

 ni 2001. december 18. 10:04  #8
2001 december 20-án, 22 órai kezdettel a Para-dox-on-ban (Bp.,VI. Paulay Ede utca 5.) Hiperkarma ultra light lesz (ha valaki átsiklott volna a híreken)

 ni 2001. október 24. 01:44  #7
Érdekes volt a mostani Devianciás Karma buli az Almássy-n. Furcsán össze voltak fűzve az egyes feldolgozások a saját számokkal... pl a Dob és basszus is így kezdődött...
nekem tetszett

 Jajjfagyi 2001. október 10. 19:04  #6
A pesti est szerint lesz.

 NotMe 2001. október 09. 00:32  #5
Tényleg lesz most 12-én a Hiperkarma is az Erzsébetligeti színházban? Valaki dobjon már valami normális infot erről! Köszi.

 12qper 2001. augusztus 14. 08:22  #4
innen mikor lehet letölteni az új videójukat?

amúgy mostanába sajna a ZP, már nem olyan jó hely, ahová az emberek szívesen mennének koncertre

miért is van ez, szerintetek?
részemről: minden évben egyre lepusztultabb a hely állaga (nenm az építmények, hanem a mocsok), elvesztette a kezdeti varázsát és ráadásul már gyerekek járnak oda...

vagy csak én látom így?

 ni 2001. augusztus 13. 18:52  #3
tüzijáték helyett mindenki menjen augusztus 20-án a Zöldpardonba!
hihetetlen buli lesz ! (hiperkarma koncert)

 GAbci 2001. június 29. 19:50  #2
Én tutira ott leszek, deh az igaz, hogy csak fél órát jáccanak? Mert az vajmi kevés vazzeg

 ni 2001. június 28. 02:12  #1
szombaton mindenki legyen a Felvonulási téren!

 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
 kiemelt 
Palaye Royale a Barba Negrában!
  
2024

Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dr. house    ereb altor    ticketportal    kick/ass    noise of irrational    adrian smith    overkill    hall pass    elvenking    sienna miller    oceanhoarse    murderdolls    spielberg    riverside    bécs    nanowar of steel    belphegor    szerelem    the limousines    backpackers’ spring    velvet revolver    massive attack    the moog    vályi péter    sanatorium  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!