hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2008. június 26. csütörtök   16:29
nincsen hozzászólás

szerző: A38
Life Of Agony, Spoiler NYC, My Mortality
2008. július 9., Budapest, A38

  A Helmet után bő egy héttel a New York-i metál újabb klasszikus zenekara az A38 Hajón! A Life Of Agony előzenekarai pedig a LOA-tagság mellékprojektjei: metalcore, punkmetál és a műfaj minden nyalánksága, egy este.
  
  A Life Of Agony a kilencvenes évek elején felvirágzott New York-i metálszíntér egyik legsikeresebb, bár viharos pályát befutott zenekara. Bár az együttes már 1989-ben megalakult, első lemezéig csaik 1993-ban jutott el, miután az alapító Caputo-Joey Z-Robert trióhoz csatlakozott a Type O Negative-ból (annak sikerei csúcsán) kilépett dobos, Sal Abruscato. Valószínűleg ez utóbbi kapcsolatai is szerepet játszottak abban, hogy a Life Of Agony leszerződött az egyik legnagyobb metálkiadóhoz, a Warner érdekeltségébe tartozó Roadrunner-hez. Az első két lemez, elsősorban Caputo jellegzetes énekhangjának és a fő dalszerző Alan Robert kitűnő számainak köszönhetően nagy sikert aratott, ám a karrier csúcsán, csakúgy, mint a Type O Negative estében, a nyughatatlan Abruscato kilépett a zenekarból.
  
  Bár hiányát a Pro-Pain-ből érkezett Dan Richardson némiképp pótolta, hamarosan a frontember Caputo is távozott. A Life Of Agony ismét híres zenészt választott a kilépő „pótlására”, de az Ugly Kid Joe egykori énekesével, Whitfield Crane-nel nem működött igazán az együttes. Hosszas próbálkozások után a Life Of Agony 1999-ben feloszlott.
  
  Négy évvel később azonban az eredeti felállás két órási sikerű koncertet adott New Yorkban, aminek hatására a tagok a folytatás mellett döntöttek. Ekkor érkezett el a Life Of Agony reneszánsza: a 2005-ös Broken Valley lemez és ugyanebben az évben a Megadeth-tel, az Anthrax-al, a Fear Factory-vel, a Dream Theater-el és a Dillinger Escape Plan-el közösen bonyolított Gigantour elnevezésű, kétszínpados utazó metálfesztivál visszarepítette a zenekart a metál legnagyobbjainak sorába.
  
  Bár a közönség már jó ideje várja a régóta készülő, idénre ígért új lemezt, a Life Of Agony inkább lelkesen turnézik és sorban adja ki koncert-DVD-it. Emellett a tagok ezernyi egyéb projektben élik ki alkotókedvüket, Caputo nemrég jelentette meg szólólemezét, Joey Z a Carnivore-ban nyűvi a húrokat, Robert a Spoiler NYC-ben oltja punk iránti szomját, Abruscato pedig a My Motality-t erősíti. Így hát nem véletlen, hogy a Life Of Agony 2008-as európai turnéján e két utóbbi együttes is fellép.
  
  A Spoiler NYC tulajdonképpen nem más, mint a Life Of Agony basszusgitáros-dalszerzője, Alan Robert punk-énjének megtestesülése. A zenekari honlap szerint az SNYC 2006-os alapítása annak az egyszerű ténynek köszönhető, hogy Robert elkezdett olyan számokat (is) írni, amik egyszerűen nem illettek a LOA sötét, szigorú metálvilágába. Hogy milyen számok ezek? Gyors, kemény, nyers, párakkordos punkdalok, amik nemcsak meglepően dallamosak és lendületesek, de az is kiderül belőlük, hogy a LOA-ban énekesként teljesen háttérbe szorult Robert énekhangja milyen kitűnően illik e metál-punk számokhoz.
  
  A My Mortality a nyughatatlan Life Of Agony- (egykori Type O Negative) dobos, Sal Abruscato friss és ropogós projektje. Az alig egy éve létező zenekar már túl van egy hosszú stúdió-időszakon, bár a lemez megjelenési időpontjáról még nincs sok hír. Klasszikus, rockos metál, aminek jelentős pozitívuma a meghallgatások segítségével talált énekes-szövegíró, Flip jellegzetes énekhangja, illetve természetesen Abruscato jellegzetes dobolása.
  
  A koncertre a belépő elővételben 5900 Ft, a helyszínen megvásárolva 6500 Ft.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Life Of Agony

A Life Of Agony myspace oldala

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kilian    gloryful    gumiláb    svart crown    british sea power    equilibrium     szelíd teremtés - a frankenstein-terv    haiti    gondolat kiadó    kingdom of sorrow    sárvári zita    annihilator    honey rock klub    balaton sound 2012    metal    gyár    soilwork    mila kunis    eric bana    a titánok harca    svart crown    másnaposok 2.    talking heads    cherry bomb    69 eyes  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!