hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2019. június 28. péntek   04:21
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
Whitesnake - Flesh & Blood World Tour 2019
2019. június 25. Barba Negra Track

  A világ változik, David Coverdale és a Whitesnake örök. Műfajok jönnek, bővülnek, de a Whitesnake és dalaik örökérvényűek, mint az AC/DC, a Motörhead, valamint a WS kortársai, a Mötley Crüe, a Poison, a Twisted Sister, a Skid Row, az Alice Cooper, a Van Halen, a Deep Purple, a Judas Priest... stb.
  A Whitesnake, az elmúlt közel 40 éves munkássága - megszakításokkal, tagváltásokkal és botrányaikkal együtt is - megkérdőjelezhetetlen, hiszen olyan etalonok is öregbítették soraikat, mint Ian Paice, Jon Lord, vagy éppen Steve Vai. Idolok mindig is lesznek, még akkor is, ha az idő emberi léptékkel elmúlik, de a dalaik az utókor részére fennmaradnak.
  
  Hosszú idő után is jó volt hallgatni ezeket a dalokat, mert kellően érzelmesek, kellően vadítóak és kellően dallamosak is egyben, sőt még csajmágnesnek sem utolsók az ilyen zenék. Hiszen mi kell egy pasinak? Nő! Még több nő, s talán annál is több! A WS-ben tutira megvan ez az alkímia, ami mindig is működött. Mára viszont már csak a nosztalgia maradt, és a dalaik. Hiszen olyan klasszikusokkal pakolták tele az albumaikat, melyek miatt megszerettük a csapatot. Ezek voltak a Children of the Night, a Here I Go; a Still of the Night; a Fool for Your Loving; a Give Me All Your Love; a Is This Love; a No Love Ain´t; a Love Ain´t No Stranger; és a Now You´re Gone.
  
  Az Ivan & The Parazol kezdte a hangulatkeltést, Iván elmondása szerint ők is a WS-en nevelkedtek, amit miért is kérdőjeleznénk meg. A műfajukon belül, melyet képviselnek inkább a beat színtér jelesebb előadóihoz hasonlíthatnám, nem kevés indie árnyalattal fűszerezve. Nagyobb falatnak volt tekinthető így a produkciójuk, mivel más a cél közönségük.
  Az ITP egyébként a hazai fesztiválok kedvenc zenekara. Nem véletlenül, hiszen a csapat két meghatározó pillére Vitáris Iván és Balla Máté remek összjátéka teszi kiemelkedővé a csapatot. Volt szerencsém jó pár fesztiválon látni őket, ahol minden esetben egy határozott és meggyőző teljesítményről beszélhetünk, nem kevés színpadi rutinnal. Esetükben nincs nagy zenész rotáció, sőt inkább a masszív felállás mellett teszik le voksukat. Igén tavasszal jelent meg a negyedik albumuk, az Exotic Post Traumatic.
  
  Hétköznap lévén a korai kezdés (20:15) több szempontból is jó, de a koraibb befejezés (21:30) viszont sokunknak fájt, mivel ráadás nélküli volt. Elégedetlen zenerajongóként, minimum elvártam volna, hogy a Whitesnake legalább kitölti a bűvös 90 percet, de sajnos nem. A show maga egyébként kellemes volt, hiszen majdnem mindent megkaptam, amit hallani akartam. A nagy dalokat.
  Bevezetőnek ott volt a konferancié helyett a lázadó generációknak írt himnusz, a The Who -My Generation dala, igaz még konzervként - akár David Coverdale-ék is játszhatták volna -, valamint a végtelen baráti dumálások, melybe sikerült újra belemerülnöm. Erre nincs tipikus magyarázat. Elvégre mikor is találkozhatunk ismerőseinkkel, ha nem koncert kellős közepén? Fél füllel már hallottam a Love Ain´t No Stranger dallamait elhasítani füleim mellett. A WS rendületlenül nyomta jobbnál jobb dalait: itt volt a Flesh & Blood 19´-es albumról, a varacskos Hey You (You Make Me Rock) valamint Slow an´ Easy-t. (Slide It In 1984.).
  
  Az eredeti a jobb, valahogy mindig így vagyok ezzel én is. Bobby ´Blue´ Bland (Remek soul, R&B hang, csak kár, hogy kevesen ismerik), 1974-es Ain´t No Love in the Heart of the City dalára még jobban igaz ez a gondolat. Érthető okból, nem erőltették az idei albumuk túljátszását, de nem szégyenkezhetnek a húzósabb Trouble Is Your Middle Name nóta kapcsán sem.
  A show rendületlenül folytatódott, hiszen Reb Beach (55) és Joel Hoekstra (48) a Barbában is kiélhették szólóhajlamukat, valamint a matuzsálemi korú Tommy Aldridge (Thin Lizzy, Ozzy Osbourne, Ted Nugent, Gary Moore, Vinnie Moore) is megvillanthatta dobtudását. Mondhatni, 68 életévével is tiszteletet érdemel, nem hogy a játékával! A produkciójuk végére tartogatták a „sláger” blokkot, az igazi WS klasszikusokat: Is This Love; a Give Me All Your Love; a Here I Go Again és a Still of the Night.
  
  Ezt nyújtotta ma a Whitesnake, és ezzel a programmal minden rajongó elégedett lehetett. David Coverdale (67) és csapata ismét bebizonyította, hogy van élet a 60-on túl is, és valójában hogyan is kell ezt a műfajt játszani, egy viszonylag rövid koncert ellenére.


Kulcsszavak:
  whitesnake     ivan & the parazol 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Női basszusgitárost igazolt a Whitesnake

Whitesnake: különváltak Michael Devin basszusgitárossal

Ivan & The Parazol – Mást vártam

Budapestet mutatja be a a 11. Road Movie film: Ivan & The Parazol – Mást vártam

Hollandia első számú pszichedelikus rocktriója lesz az Ivan & The Parazol vendége

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
Fear Factory, Butcher Babies, Ignea, Ghost Of Atlantis
Black Veil Brides az Arénában
 kapcsolódó fotók: 

WHITESNAKE - 2019. június 25. BARBA NEGRA TRACK - FLESH & BLOOD WORLD TOUR 2019

IVAN & THE PARAZOL - 2019. június 25. BARBA NEGRA TRACK - FLESH & BLOOD WORLD TOUR 2019

IVAN & THE PARAZOL - 2019. július 9-15. EFOTT- VELENCE
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 emmure (usa)    killed with hate    darkthrone    alcohol    bastards of bodom    inquisition    gyár    elviszlek magammal    specials    timebomb    hory gergely    porcupine tree    idoru    helstar    palaye royale    chris pine    obey the brave    the order of chaos    shaggy    scott weiland    malevolent creation    jeroen tel    horse the band    aquileia ostroma    jón thor birgisson  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!