hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
lemezajánló [válogatás]  2004. július 19. hétfő   16:53
nincsen hozzászólás

szerző: András
Mr. Big: Greatest Hits
Atlantic-Rhino / Warner

  „Persze, a hajbanda az MTV-ről! Mi is volt a szám címe? Igen-igen, Wild World!” - minden bizonnyal sokan vannak így a Mr. Big-gel. Talán túl sokan is azokhoz képest, akik tudják, hogy többről szólt ez a banda hajaknál, MTV-nél, a Wild World-nél, meg a nagy áttörés másik faltörő kosánál, a To Be with You-nál. A Mr. Big-ben csupa kiváló és elismert zenész muzsikált: az alapító-basszusgitáros Billy Sheehan csapatait például az ajánló végéig sorolhatnám, David Lee Roth zenekarától Glenn Hughes-éig; de legutóbb őt láthatta mindenki a G3 koncerten Steve Vai kíséretében is. Az énekes Eric Martin a saját nevével elkeresztelt bandájával három szólóalbumon volt túl, mire beindult a Mr. Big. Paul Gilbert gitárost a Racer X soraiból lehetette ismerni, az őt később felváltó Ritchie Kotzen a Poison-ben pengetett a megelőző időkben, a dobos Pat Torpey pedig nem kisebb neveket kísért, mint Robert Plant vagy Ted Nugent. És ezek a megbecsült és keresett figurák együtt sem csupán néhány sikernótát írtak, hanem hat teljes értékű nagylemezt.
  
  Ettől függetlenül a Mr. Big slágergyár volt, ugyanis az összes albumuk telis-tele volt húzós, dinamikus, dallamokat dallamokban fürdető hard rock slágerekkel, ízesen technikás hangszeres megoldásokkal, óriási, igazi énektémákkal, vastag vokálokkal. Így aztán nem is nehéz összeállítani a tizenhárom évet felölelő életműből egy Greatest Hits anyagot, és valószínűleg még értelme is van a dolognak, mivel rengetegen csak a nagy sikernóták alapján azonosítják be a csapatot. Sokan talán még ma is főleg a két ballada alapján, pedig jelen anyag bizonyítja a legszebben és leggyorsabban, mi mindenre is volt képes ez a banda, és miért is szerették őket annyira az ilyesmire olyan nagyon vevő japánok.

  Nos tehát, a kezemben lévő cd se több, se kevesebb, mint amit a címe állít: a legnagyobb Mr. Big slágereket gyűjtötték rá egybe, meglehetősen nagy alapossággal, hiszen 17 nóta terpeszkedik rajta. Aki tehát a Mr. Big nagy sikereit akarja a polcán tudni, az jobb helyre nem is tehetné a pénzét, aki viszont különlegességekre vágyik, vagy birtokolja a sorlemezeket, az ne reméljen, csupa ismerős dallal fog ezen a korongon találkozni. Az egyetlen, nem nagylemezes dal a Strike Like Lightning a Navy Seals filmzenealbumról, ezen kívül időrendben haladva mindegyik felvételükről meghallgathatunk valamit - az első háromról három-négy dalt, a pályafutás második feléből pedig albumonként egy-két nótát. Ahogy már mondtam, alapos a válogatás, itt van rajta az első nagy sikereket arató (persze Japánban) húzós Addicted to that Rush-tól fogva a már említett két pofonegyszerű gigaslágeren (a Wild World egyébként nem is a banda sajátja volt, hanem egy Cat Stevens-feldolgozás) át az egyik utolsó nagy dobásig, a 2001-es Shine-ig minden, panaszra tehát ok nem lehet. A borító is igazi Mr. Big, illik a hat lemezen keresztül megszokott ötletes fotók sorozatába, a 16 oldalas, fényképekkel illusztrált booklet pedig egy kellemes biográfiával is szolgál, valamint alapos adatokkal az összes dalról.
  
  Greatest Hits-ként tehát a lehető legteljesebben ellátja a küldetését a cd, s ha csak annyi haszna is lesz, hogy néhányan megveszik a két akusztikus ömlengés miatt, aztán meghallgatva rájönnek, hogy mennyivel izgalmasabb is volt azoknál a daloknál a Mr. Big, hát akkor máris volt értelme megjelentetni.
  
  1. Addicted to That Rush
  2. Big Love
  3. Take a Walk
  4. Strike Like Lightning
  5. Green-Tinted Sixties Mind
  6. Daddy, Brother, Lover, Little Boy (The Electris Drill Song)
  7. Alive and Kickin´
  8. Just Take My Heart
  9. To Be with You
  10. Wild World
  11. Colorado Bulldog
  12. Price You Gotta Pay
  13. Take Cover
  14. Dancin´ with My Devils
  15. Superfantastic
  16. Shine
  17. Suffocation



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Vented: Cruelty And Corruption
Drawing: Vol. 6
KabinLáz: Kihajolni Veszélyes EP
Born Again: Mesevilág
Agregator: Semmiből – A Semmin Át
Impovizatív jazztechno performansz Szipka-loops új lemeze
Frank Blackfire: Back On Fire
Megjelent a Quimby 25 éves születésnapi Aréna koncertje DVD-n
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 ratm    frozen crown    bad religion    alíz csodaországban    electric bastards    wolfheart    fátyol hermina    war of ages    stormhammer    khold    trouble    battleship    living dead army    blackgates    random deeds    dr living dead    twiggy ramirez    shinedown    dave groh    shallov    marco mendosa trio     snow white and the huntsman    artweg    sounds of a playground fading    sidetracked!  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!