hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2003. november 3. hétfő   11:39
nincsen hozzászólás

szerző: GD’S
Venerea, Majority Rule, Hatóságilag Tilos, Social Free Face, The Deadbeats
2003. szeptember 13. - Kultiplex

  The Deadbets, Social Free Face

  A Rock n Roll nem áll meg azzal, hogy hétvége van. Egy kicsit tovább kell menni! A jó bulik valahogy mindig a hét első négy napjára esnek, vagy az utolsóra. Így voltunk ezzel a szeptember 10. -szerdai nappal, melyet egy hétfői Finntroll, és egy keddi Vörös Yukas Majority Rule koncert vezetett fel.
  
  Jó pár évvel ezelőtt már járt itt Budapesten az est főzenekara a Venerea, az SNFU és az Ignite társaságában. Az est felvezetését a budapesti illetőségű The Deadbets skatepunk csapat vállalta magára. Erre az alkalomra egy rövid és velős műsort pakoltak össze az idő rövidsége miatt. Nyitottságukra jellemző, hogy már nem csak a vaskalapos punk vonalat viszik tovább, hanem felvállalják ska-s reaggae-s raggazos vonalat is. A véleményem szerint ez a vonal sokkal jobban bejön nekik, ezért inkább ezt kellene erőltetni. Az egész estére jellemző volt az átlagosan 20 perces produkciók és a gyors átszerelések; ezzel teljesült az a vágy, hogy mindenki hazaérhetett aránylag gyorsan a kora éjszakai órákban, és másnap mehetett keccsölni. A következő fellépőnk a Social Free Face gyorsított eljárásban szállta meg a színpadot és megalkuvás nélkül tekerték le csonkított programjukat. Finoman kimunkált, hibátlan, ütős hc produkciót láthattunk tőlük. A következő fellépő a Hatóságilag Tilos volt. McCheap négytagú bandája, majd hét éve rója a punk rögös útjait. Ezen az estén a csapat újra bemutathatta jelentősebb, de sokszor azonos sémákra épülő dallamos punk dalait, nem kis sikerrel.

  Venerea, Majority Rule

  Az est főzenekara a négytagú svéd Venerea (melody-core) csapat következett. Valahogy az ő nevük már nem fénylik annyira hazánkban? Talán ezért is voltunk kevesebben a vártnál? Pedig azon az E-klubos bulin tényleg alig fértünk el, és különben is sokaknak bejött a produkciójuk. Az más kérdés, hogy ott fent északon az Balti-Tengernél extrém sportnak számit-e ha valaki svéd létére szörfözik, főleg a téli időszakban... illetve, ha valaki ezt a tipikus kaliforniai zenét játssza? Szerintem nem, csak ízlés dolga. De azt le kell szögeznem, hogy amit ez a négyes csinál az tényleg jó. Rövid számok, korrekt előadásban némi mosollyal párosítva. A kerthelységből sokan befelé vették az irányt, ahol addig dub-ot hallgathattak punk helyett (micsoda műfaji sokszínűség). A Venerea könnyed előadásmódja szerintem ez alkalommal is mindenkit meggyőzött, hogy tényleg érdemes volt eljönni a kultiba, és nem otthon pihenni.
  
  És legvégül a trió felállású Majority Rule következett az Államokból. Aki előző este látta őket a Vörös Yukban, annak jelentős része biztos, hogy újra eljött megcsodálni ezt a pszihedelikus-noise-hc indítatású zenekart. Az elhangzott műsorban atmoszférikus mélységeket átjáró zajos őrületbe hajló gitártémákat épp olyan intenzitással tálalták sokszínű váltásokkal, mint a nyugalmas témákat. Az este legeredetibb gondolatvilágú triója volt ez, kiket nem tudok és akarok be skatulyázni. Mindenki döntse el magában, de csak akkor, ha látta őket!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 zsákbamacska    heroic    cabaret medrano    the social network    the specials     született feleségek    stealing axion    dlrm    the casting out    indian    road zenekar    danger angel    hétköznapi csalódások    szalóki Ági    rival sons    septic flesh    stuck mojo    rite    death is not glamorous    sounds of a playground fading    péterfy bori és a love band    dead end path    eluveittie    steam engine    bugz  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!