hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2002. május 8. szerda   10:23
nincsen hozzászólás

szerző: U. N./ Hammer Music Production
Gothica II Fesztivál
2002. május 19, Budapest, Nemart (Freeport) Klub

   Az idén másodjára megrendezésre kerülő Gothica fesztivál a Metal Hammer magazin tematikus fesztiváljainak sorozatának újabb darabja. Ez a fesztiválsorozat azt a célt tűzte ki, hogy amennyire csak lehetséges, bemutassa egy-egy rock/metal stílusirányzat magyar zenekarait. A Gothica értelemszerűen a gótikus ill. dark rock és metal zenekarok közül mutat be, ezalkalommal tizenhármat - a teljesség igénye nélkül, hiszen ennél is jóval több ilyen stílusú zenekar működik hazánkban. A fesztiválon a stílus legismertebbjei mellett feltörekvő, fiatal csapatok is fellépnek; több lemezes, külföldi lemezszerződéssel bíró bandák épp úgy, mint demós együttesek.
   Az eddigi tematikus fesztiválok (Progresszív Metal fesztivál 1999 és 2001, Heavy Metal 2000 és 2001, valamint a ´99-es Gothica - A Szellem éjszakája) masszív sikert hoztak, átlagban 500-as nézőszámmal, ami ezen a szinten jó - de úgy gondoljuk, ezalkalommal még ennél is jóval többen lesznek kíváncsiak az eddigi legnagyobb tematikus fesztiválunkra. Megjegyzendő a jegyként funkcionáló válogatáskazettákról, hogy az adott fesztiválok után is kaphatóak, s jól is fogynak, ami a rajtuk szereplő zenekarok előrelépését nagyban elősegíti.
   A jegyhez járó válogatáskazettán az alábbi dalok hallhatók: Without Face-In The Garden*, Nevergreen-Az isten arca, Sunseth Sphere-Gods Of Egypt, Bocs Hogy Élünk-Gótikus Ima, Dying Wish-Wanderer Of The Sky, De Facto-Utolsó könnyek, Dying Fields-Túlsó part, Ideas-World Of Our Dreams*, HKT-Köd és eső*, Agregator-Az életút, Autumn Twilight-The Forgotten Path, Árnyak-Aki melléd áll, Garden Of Eden-Utolsó szó (A *-gal jelzett dalok itt jelennek meg először!!!)
   A Nemart Klub megközelíthető a Boráros tértől HÉV-vel 2 megálló, vagy 79-es busz - ahol a Progresszív Metal 2001 és Heavy Metal 2001 fesztiválok is voltak! Koncertek után zene reggelig! Jegyek (válogatáskazettával) a Metal Hammeres hirdetésből kivágott bónért cserébe 200 Ft-tal olcsóbban elővételben a Hammer boltokban és a helyszínen 16.00-ig.
   A koncertet a Satelit televízión szombat délutánonként látható, Fémforrás című rockzenei műsor rögzíti.
  Info: gothicafesztival@freemail.hu
   Fellépők (a színpadra lépés sorrendjében): Dying Fields, Autumn Twilight, Garden Of Eden, Holt Költők Társasága, Ideas, Agregator, Bocs Hogy Élünk, Without Face, De Facto, Sunseth Sphere, Árnyak, Dying Wish, Nevergreen
   Támogatók: Metal Hammer, Hammer Zeneboltok, Lemezbörze, Born To Be Wild
  
  Rövid ismertető a fellépőkről:
  
  Nevergreen
   A gótikus metal honi vezéralakja a napokban jelentette meg új, ötödik albumát, melynek Ezer világ őre a címe. A Gothica II-n ők a főzenekar, és természetesen (először Budapesten!) az új album dalait is játszák majd.
  
  Dying Wish
   A püspökladányi csapatot a nordikus dallamos death metal legjobb magyar képviselőjeként tartják számon. Múlt év novemberében megjelent The Never-ending Road című albumuk dalai mellett eljátszák majd a régi nagy közönségkedvenceket is, tehát garantált a forró hangulatú buli.
  
  Árnyak
   A szolnoki dark rock csapat új albumát készíti mostanság, melyről némi ízelítőt is adnak majd, de a hangsúly természetesen a legutóbbi, nagy sikerű lemez, a Nehéz csend számain lesz.
  
  Sunseth Sphere
   A veszprémi-várpalotai illetőségű Sunseth Sphere egyike azon kevés magyar rockzenekarnak, melyek albumát külföldi kiadó jelenteti meg - méghozzá a holland Hammerheart. Lebegős, atmoszférikus és súlyosan riffelős részeket egyaránt tartalmazó zenéjük és a szépséges női ének sajátos hangulatot fog a klub falai közé varázsolni.
  
  De Facto
   A honi dark/gothic rock színtér egyik kevéssé ismert gyöngyszeme a De Facto. A srácok mostanában készítik első teljes albumukat, melyre olyan slágereket írtak, amik még az eddigi anyagokon hallható óriási dalokat is felül fogják múlni.
  
  Without Face
   A veszprémi progresszív/gothic metal kiválóság új albuma a brit Earache lemezkiadó Elitist Records nevű, kiemelt fontosságú kiadványokkal foglalkozó részlegénél fog megjelenni. Már erről az új albumról hallható egy dal a jegyhez járó válogatáskazettán!
  
  Bocs Hogy Élünk
   A kultikus Bocs Hogy Élünk ´97-ben oszlott fel. A csapat addig a hazai gothic/dark rock színtér egyik legérdekesebb zenét játszó zenekara volt. A Fields Of The Nephilim és a többi dark klasszikus hatása mellett a sámánisztikus-mágikus szövegvilág és némi folk íz is érezhető volt zenéjükben. Gothica II-s fellépésük valószínűleg egyszeri alkalom, a BHÉ megalakulásának 10. évfordulójára.
  
  Agregator
   A tatabányai csapat az északi dallamos death metal stílusban alkot. Legutóbbi, Túlontúl című EP-jük anyaga mellett már teljesen új dalokat is fognak játszani.
  
  Ideas
   A szintén tatabányai Ideas már két nagyszerű albumot tudhat maga mögött - és rengeteg tagcserét. Múlt év óta érvényes felállásuk első budapesti koncertjén nem csupán régi, de új dalokat is játszanak majd, a komplex gothic/progresszív/death metal rajongói nagy örömére.
  
  Holt Költők Társasága
   A fesztivál legkevésbé súlyos, inkább finom és kellemesen melankolikus zenéjét játszó fellépője. Új albumuk (Mikor fáj az élet) a napokban jelenik meg, és mindenki örülni fog neki, aki szeret néha elmerengeni az élet és a Szerelem nagy kérdésein.
  
  Garden Of Eden
   A részben ecsegfalvi Garden Of Eden igazi dark rockot játszik, ahogy azt a The Sisters Of Mercy és társai megálmodták. Emellett a zenekar tagja egy hegedűslány is, aki játékával táncra hív mindenkit, aki meghallja!
  
  Autumn Twilight
   A fiatal nyírségi csapat olyasmi gothic/death/doom metalt játsza, ami olyan zenekarokkal áll rokonságban, mint a My Dying Bride, az Anathema és az Opeth. Ennek ellenére biztos lehetsz abban, hogy sírás és fájdalom helyett valami nagyon barátságos élményben lesz részed, ha megnézed őket.
  
  Dying Fields
   A Balatonszabadiban működő Dying Fields a gótikus és dark muzsikák széles skálájára alapozva alkotja saját zenéjét. A költői szövegek mellett gyakran merészkedik egészen súlyos metalig a zene, de a finomságoknak is jut hely. Bemutatkozó albumuk, Mindig ébren címmel a napokban jelenik meg.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 checkmate    overload    michael douglas    savages    structures    mindenki szereti a bálnákat    black label society    structures    pearl jam    brooklyn decker    kawa musical circus    date night    death is not glamorous    holy man’s glory    szakcsi    social suicide    illúzió    pribojszky mátyás    arnÓczky noÉmi    vildhjarta    liam neeson    symphonium    scooter    woven hand    forgotten tales  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!