hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2000. december 9. szombat   12:22
nincsen hozzászólás

szerző: Csibu
Placidi


  A Placidi együttessel beszélgettünk erről-arról a 3. Bluepop fesztiválon.
  
   -A saját bevallásotok szerint matróz-popot játszotok. Ez mit takar?
   -Ez csak egy furcsa meghatározás, ha kérdezik hogy mi a stílusunk, akkor ne azt válaszoljuk rá, hogy alternatív-rock, hanem hogy matróz-pop. Azért pop, mert 3 perces rövid számokat játszunk, amiknek megjegyezhető refrénjük van és így sok embernek tetszhet. Egyszerű érzelmekről szól, mint a szerelem, barátság, ilyesmi. Azért matróz, mert elég sok számban ez a matróz téma vetődok fel. Van például a kormányosról szám.
   -A szerelem kihez fűződik, fűződik valakihez egyáltalán?
   -Természetesen arról van szó, hogy valakibe szerelmes vagyok és írok hozzá egy szerelmes számot. De az a lényege a popnak, hogy nem mondom ki a nevét és mindenki behelyettesíti a saját barátnőjét vagy barátját.
   -Honnan vannak a matróz ötletek?
   -Ez pedig egy költői vicc, aminek az a lényege, hogy a fiú aki otthon ül arról álmodozik, hogy tengerre száll és matrózokkal lesz együtt.
   -Az énekesnőtök miért nem lépett fel veletek?
   -Az énekesnőnkel nem dolgozunk már együtt, ő terhes és valószínűleg abbahagyja a zenélést.
   -Kerestek helyette másikat?
   -Nem, eddig nem kerestünk.
   -Ettől mennyire változott meg a zenétek?
   -Nem lett roszabb, sőt jobb lett. De nem attól hogy ő nincs, hanem attól, hogy mi négyen még tovább gyakoroltunk, tovább dolgoztunk és kicsit jobban összeszoktunk. Jó zenekart lehet csinálni 6 emberrel meg 3-mal, 10-el, 15-el... jó kettő az már túl kevés, minimum 3. Az a lényeg, hogy azok az emberek hogy muzsikálnak együtt.
   -Lesz új lemez?
   -Februárban fogunk felvenni három számot, egy maxit és azzal fogunk kiadókat keresni. Vagy esetleg adják ki a többit és akkor felvennénk stúdióban még tizet. Már kitaláltam melyik három szám legyen rajta: „Szerelmes szám”, „Mindig téged hívlak” és a „Kormányos”. Ezeket szeretnénk kiadni februárban.
   -Hogyhogy nem a Trottelnél adjátok ki?
   -Mert az nem ér sokat, szóval az egy szerzői kiadás és az csak annyiból áll, hogy a Trottel vezetője elviszi a kazettákat a nagyker áruházba. Mi egy olyan lemezszerződést szeretnénk, ami valamennyi pénzt is adna, hogy stúdiófelvételt csináljunk, reklámozzunk. A koncertet majd megszervezzük mi, vagy a Marsi Laci (A Blue-pop fesztivál szervezője - Csibu). Azt szeretnénk, hogy ismerjék a számainkat, esetleg kaphatóak legyenek, a rádióban lemenjenek és akkor úgy jönnének az emberek koncertre, hogy ismerik a számokat.
   -Honnan van a zenének ez az orosz beütése?
   -Hát én orosz vagyok félig, édesanyám orosz és laktam is ott. Amikor kint voltam, akkor ezeket a számokat hallottam és nagyon tetszettek.

  -Kitől vettetek zenei elemeket?
   -Hát különösebben nem nyúlok senkitől, de mondjuk hangulatban amivel azonosulni tudok a magyarok közül az a Quimby. Szerintem ők szintén ilyen stílusúak, hozzám nagyon közel állnak. Nem veszek tőle, de úgy az érzéseibe vagy a gondolataiba hasonlítunk. Tehát nem zenei fordulatokat veszek tőlük, hanem hangulatot. Meg a Kis Tibitől vettem a gitárt, tehát veszek konkrét dolgot is tőle.
   -Három mp3 számotok van fönt a neten...
   -Igen, de azt állítólag nem lehet letölteni. Nem tudom nektek sikerült-e? Mert panaszkodnak, hogy nem lehet. De mindegy, mert most megcsináljuk ezt az új három számos maxit és azt majd le lehet szedni.
   (Itt lép oda hozzánk az együttes basszusgitárosa: Lázár és átveszi a helyét az énekesnek, Nemes Andrásnak - Csibu)
   -Mi a véleményed a mostani koncertről?
   -Nagyon jól sikerült, jó volt a hangulat, esetleg ha mondjuk 350-el többen lettek volna az még jobb lett volna, de ettől függetlenül klassz volt.
   -MIt vársz a jövőtöl a zenekarral kapcsolatban?
   -Hát én a zenekarral jól megvagyok, inkább a világnak kellene változnia egy durvát mostanában. Szóval az embereknek akik felnőnek nem kéne bezárkózniuk a félelmükbe meg el a világtól. Meg a Kozsó, meg az összes ember elmehetne már. És a Z+ egyeduralmát is átvehetné már valami más jellegű dolog, ami támogatja az igazán őszinte zenekarokat. Akik zenélnek, mert tupírt azt lehet csinálni. Magyarországon sz*rfényezés folyik, lenyomnak valamit és azt addig fényezik, ameddig tényleg etetős, én is beeszem, érted 3 csinibaba táncol, tök jó csajok van ritmusa, klassz, csak már uncsi, kicsit vissza kéne térni a hülyeséghez.
   -Ti nem próbáltatok belekerülni a Z+-ba, vagy a kereskedelmi rádiókba?
   -Nem, én ezekbe nem akarok belekerülni. Persze valahogy érvényesülni kell, meg valahogy mozogni. Mert azért ez nem az, szóval annyira visszaszorították az egészet. Valószínűleg bele kéne kerülni abba a tévébe, de jó volna úgy, mint másik 150 ilyen zenekar.
   -Csak arra még várni kell..
   -Hát fene tudja, azért változik mindig a világ. Csak megunják egyszer az emberek, nem? Nem lehet, hogy ebből valami punkosabb progresszívabb dolog fog létrejönni?
   -Főleg Magyarországon van ez...
   -De az osztrákok, németek is nyomják nekünk rendesen ezt. Az még egy külön kör, hogy miért kell nekünk még mindig a Dj Bobo-ra pörögni, akkor amikor már sehol a világon nem hallgatják.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dennis lehane    ian gillan    elvis jackson    kontroll csoport    eddie vedder    gogol bordello    józsef attila    van még remény    képregény    offspring    winter    confronto    short sharp shock    keith richard    kistehén    stealing axion    bérczesi    neurotic    female metal voices    fegyelmező részleg    prince    crescendo    a sötét lovag    daniel craig    a gyűrűk ura  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!