hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
beszámoló [party]  2006. október 29. vasárnap   16:15
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
Heineken Thirst Studio gála
2006. október 27., Közgáz

  Egy újabb lehetőség adódott idén az amatőr zenészeknek, hogy megmutassák tehetségüket az igen kiváló bíráknak - a Heineken Thirst Studio felhívására 250 előadó vette a fáradtságot és küldte be hangzóanyagát, azaz 1 dalát augusztus 31-ig. A zsűri igen prominens tagokból verbuválódott: Prieger Zsolt, az Anima Sound System, a Dubcity Fanatikz és számos más produkció agya, aki első hallásra tudja, hogy mi kell a népnek, vagy ott volt Palotai Zsolt, akiről ódákat zeng a partyzó közönség; vagy Nesta, a Radiocafe 98,6 műsorvezetője, vagy Dj Titusz, aki nélkül talán nem lenne Belga vagy a Carbonfools; vagy Kentaur, aki Presser Picivel együtt alkotott a 80-as években igazán eredetit; és Biljarszki Emil, aki a Korai Örömből ismert valamint Nemes Tibor, László L. Gerzson, Madarász Gábor, Suri Imre. Véleményem szerint a bírák végleges véleményét/döntését érdemes volt elfogadni, mert pártatlan és szakszerű volt. Az ízlések különböznek, az igaz, éppen ezért e tekintetben nem lehet vitatkozni, mert ahány, annyiféle.
  
  A döntésben ezen kritériumok voltak a meghatározóak:
  -kreatív zenei ötletek, egyedi szerzői megoldások
  -szerkezeti, formai egység, hangszerelés
  -egyéni stíluselemek, újszerű zenei hangvétel
  -szövegtartalom, fonetika, zenei főtéma
  -eladhatóság, korszerűség
  
  Október 27-én este a Közgázon tartott díjátadó partyn ünnepélyes keretek között kihirdették a végeredményt. A döntőbe jutott 5 előadó 1-1 dala mintegy 71 előadó produkciójából lett kiválasztva (melyeket a nyertesek dalaival együtt meg is hallgathattok a http://www.dalok.hu/thirststudio oldalon). Miután ti is végighallgatjátok mind a 71 dalt, megállapíthatjátok, hogy nem volt könnyű kiválasztani az öt döntőst és a szigorú kritériumoknak megfelelni, pedig egyik jelentkező sem nyújtott rosszabb teljesítményt. -Én nem vagyok biztos benne, hogy egyébként elismerést kaphattak volna másutt ezek a csapatok- A döntés megszületett. A szigorú és annál is körmönfontabb bírák 5 stílusban hirdettek döntőst. A roma népzenei alapokból merítkező Nomadat; a Punkot a rakkendrollal ötvöző belezős Yellow Spotsot; a r´nr alapokon nyugvó Dead Guys-t; az elektro-rockot játszó Honey Bee-t; és a Thirst Studio győztesét, a Sunscreen-t, akik együtt fognak dolgozni a Groove Armada producer csapattal Londonban, Tommal és Andyvel Barcelonában. Valamint az összes nyertesnek jár 40 órányi stúdió idő a PEAK stúdióban 2-2 dal erejéig, és egy jelképes aranylemezt kaptak.
  
  A döntősökön kívül, érdemes lesz a következő előadókra is odafigyelni:
  Atomora, Singas Project, Avion, Gremlins, Torson Wellness, Extazis, Panic Radio, SKA-Pécs, Pattern Recognition, Fluor Filigran, Shape, Kormix & The Natura Wakes, Brigantik, Redeye 22, Wattamen, Athome&back, Edgar Francz, Silence Fiction, Sonic Entropy, Csukott Szemek, Planktone, Jeffos Dream, The Nobles, Eat Me!, Vasi, Everflash, The Fluid, Egri András, Fullmax, Berhő, Yava, Chocolate City, Galler & Francz, Spring Island, Tarjányi Ferenc.
  
  Ráadásul a neheze csak ezután fog következni mind a nyerteseknek, mind a résztvevőknek. Kérdés, hogy melyik csapatok tudják ténylegesen meggyőzni a potenciális kiadókat és a vásárlóközönséget, a koncertlátogatókat. Végülis ez csak egy volt a sok tehetségkutató program közül, de bizonyára ez volt a legnagyobb hazánkban.
  
  A Heineken Thirst Studio bemutatkozó lehetőséget biztosít a nyerteseknek: október 31-én a, DJ Junior, Hamvai P.G., Mr Kaufer, Balkan Fanatik fellépésén (Schoolclub), november 3-án Kentaur, Hamvai P.G., Mr Kaufer estjén, valamint Miskolcon november 8-án az Anima Sound System, Kentaur, DJ Junior fellépésén (Egyetemi Sportcsarnok), valamint Szegeden november 16-án ugyancsak az Anima Sound System, Kentaur, DJ Junior fellépésén (Mars téri U-Pavilon).
  
  A tehetségkutató esemény zárógálája - mint ismeretes - 2006. november 18-án lesz 19:00-tól a SYMA rendezvénycsarnokban Budapesten, a XIV. ker. Ifjúság útja 2 szám alatt. Fellép a Groove Armada, De La Soul, Coldcut, DJ Ronin ( Thirst 2005 világgyőztes), DJ Palotai és Sunscreen.
  
  Jegyek válthatók a Ticket Express és Eventim jegyirodáiban 7 900 Ft-ért.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Heineken Thirst Studio

Dalok

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 arcok az efottrol    silent screams    dark tranquillity    house of pain    simai kristóf    charlie winston    manegarm    téglás zoli    kaszás géza    mark jansen    heathen    the mono jacks    anberlin    brendan fraser    weedeater    troldhaugen    panic! at the disco    szeg    hammer barlang    szalóki Ági    the amity affliction    blind myself    sanctuary    almost failed    opera  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!