hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
hírek   2022. november 18. péntek   06:25
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Élvezi a zuhanást az Öröm a Zene-fődíjas Heavy Brains


  A friss Öröm a Zene-fődíjas Heavy Brains Lent várlak címmel új dallal és egy hozzá forgatott klippel jött ki. A szám üzenete, hogy élvezni kell a zuhanást, és hagyni, hogy minden magától alakuljon. A zenekar legközelebb november 17-én játszik Budapesten, majd december 3-án Debrecenben.
  
  Az együttes stílusát főként az alternatív pop-rock vonal határozza meg, érdekessé azonban a tagok egyedi ízlésvilága, és a különböző hangzásokkal való folyamatos kísérletezés teszi. Emiatt természetessé vált a zenekarnál egy olyan irány, mely tele van izgalmas zenei megoldásokkal és ötletekkel, ezzel együtt mégis könnyen hallgatható és kompakt. 2021 áprilisában jelent meg debütáló lemezük Strapped Wings címmel, az azóta eltelt időszakban pedig sorra jelentek magyar nyelvű dalaik. Saját klub- és fesztiválos koncertjeik mellett játszottak a Carson Coma, a Margaret Island, az Elefánt és a 30Y előtt is. 2022-ben mintegy 1000 zenekarból a Heavy Brains nyerte az Öröm a Zene-fődíjat. A debreceni együttes most egy újabb single-lel, és egy hozzá forgatott klippel jött ki Lent várlak címmel.
  
  - A dal gondolati magját képző „Lent várlak” a többi szövegünkhöz hasonlóan viszonylag szabadon értelmezhető – mondta el Timbusz Bence, a Heavy Brains basszusgitárosa. - Azonban a zene hangulatában, illetve kontextusában egyfajta megkönnyebbülés: a „zuhanás”-tól nem félnünk kell, hanem élvezni amíg tart, szembenézni magunkkal és elengedni kicsit a dolgokat, hagyni, hogy minden magától alakuljon.
  Az év első felében, egészen őszig rengeteg koncertje volt a zenekarnak, járták az országot, és az az energia, amit a közönség, illetve a közös élmények alkottak, mind belekerültek a dalba.
  - Nem kötöttünk kompromisszumokat, minden ötlet benne van, amit akartunk és mégis egészként hat a dal – tette hozzá Dávid Balázs, a banda énekes-gitárosa. - Ynak, aki producerkedett és végigkísérte a dal finalizálását, valamint a SuperSize Recording stúdiónak. Az egész felvétel jó hangulatban telt el, szabadon áramoltak a kreatív energiák és érződik a dalon, hogy hatalmas élmény volt a rögzítése is.
  
  A dalhoz videoklip készült az OnPoint Films csapatával. Ahogy a zenekar tagjai fogalmaztak, igyekeztek lazábbra venni és teljesen magunkat adják benne. Mint a zenében, itt is eleresztették a fantáziájukat.
  A Heavy Brains legközelebb december 3-án Debrecenben, a Nagyerdei Víztoronyban lépnek fel. 2023 első bulija január 6-án várható Budapesten, a Dürer Kertben.
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amanna bemutatja legújabb dalát „Valamiér´”
Trash Boat kiadja a „Break You” című legújabb dalát
Megérkezett a Banks Arcade a Self Help című vadonatúj dala
Együtt érkezik a Dürer-be a Hatebreed és a Crowbar
Megjelent Bognár Szilvia - Király Nóra - Kovács Zoltán: Parallel című albuma
Einstürzende Neubauten alien pop music az Akváriumban
Rifflord: Dél-Dakota metal titánjai visszatérnek
A Paraline új videoklippel tiszteleg Kurt Cobain előtt: „One Shot, One Kill”
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 lehmann    tobias sammet    sinister    árvíz    cowboyok és űrlények    guano apes    beneath    puss in boots    szalay péter    eat me!    accept    twiggy ramirez    tyson    michael douglas    katy perry    lyuhász lyácint    újhold    frozen crown    gyár fesztivál    till we drop    ghymes    turbonegro    atticus ross    chris martin    edda  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!