hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2021. augusztus 4. szerda   06:29
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
MARGÓFESZT - Bödőcs Tibor, Nádas Péter és Anima Sound System augusztusban a Margófeszten, Zalában!
2021. augusztus 12-15. Szentgyögyvár

  Különleges születésnapi ünnepséggel készül az idén 10 éves Margó Irodalmi Fesztivál: augusztus 12-15. között a zalai Szentgyörgyváron négynapos kulturális kalandra vár a Mastercarddal: ez a Margófeszt! A Balatontól pár kilométerre fekvő településen megvalósuló rendezvény egy igazi összművészeti fesztiválnak ígérkezik irodalmi és színházi programokkal, rengeteg zenével, slam poetryvel, kertmozival és hozzá helyi borokkal, ételekkel, a környező tájat bebarangoló programokkal, a hosszú hétvége zárásaként pedig egy közös brunch-csal.
  
  A fesztivál irodalmi színpadán több zalai kötődésű szerző is fontos szerepet kap: a Margófeszt vendége lesz Bödőcs Tibor és Szálinger Balázs, az évtizedek óta itt élő Nádas Péter, Bereményi Géza, de találkozhatunk Boldizsár Ildikóval, Halász Ritával, Háy Jánossal, Kiss Noémivel, Maros Andrással, Ugron Zsolnával vagy az idén is bográcsozással készülő Cserna-Szabó Andrással és a Hévíz folyóirattal. Délutánonként pedig bemutatkoznak a 2021-ben először meghirdetett Mastercard Alkotótárs ösztöndíj döntősei, akik egy alkotótábor keretében szintén Zalába költöznek erre a hétre. Sármelléken a Slam Poetry Magyarországgal együttműködésben egész napos workshopokat rendeznek, amiket esténként bemutatnak a fesztiválon.
  
  A négy nap folyamán több izgalmas zenei-irodalmi produkcióval is találkozhatunk: színpadra lép a Szűcsinger Szűcs Krisztiánnal és Szálinger Balázzsal, Závada Péter és Ratkóczi Huba formációja, a Tranzkaphka, Simon Márton és Boros Levente közös spoken word projektje, illetve a Mészöly Miklós születésének századik évfordulója alkalmából készült Cserepek, félálomban című előadás Prieger Zsolttal és Törőcsik Franciskával.
  
  A koncerteket illetően pedig olyan fellépők közül lehet válogatni, mint például a VAN Filmzenekar, Lázár tesók, BOEBECK, Egyedi Péter, Papaver, Diabolus in Musica vagy a fesztivál utolsó estjét záró Anima Sound System.
  
  A színházi repertoár részeként augusztus 12-én lesz látható a Bödőcs Tibor azonos című regényéből készült Meg se kínáltak című előadás Keresztes Tamás rendezésében Thuróczy Szabolccsal, augusztus 13-án a Capa Központ Pillanatképek Robert Capa életéből című zenés felolvasó-színházi estje érkezik a Margófesztre, a világhírű magyar származású fotóriporter szerepében Adorjáni Bálinttal, az utolsó nap pedig Dennis Kelly: 23 perc című mondrámájával Járó Zsuzsa lép színpadra.
  
  Zalában lenni kell! - mondta Gönczi Ferenc, Zala néprajzkutatója, és a szervezők mindent meg is tesznek azért, hogy akár egy, akár több napra érkezik valaki, valóban Zalában érezze magát. Több olyan programmal is készülnek - túrák, workshopok -, melyek a környék alaposabb feltérképezését, kultúrájának megismerését szolgálják. Ilyen lesz például a fesztivál unikumának ígérkező Sántakutya-soroza is, ami az ott élők bevonásával izgalmas történeteket mesél a zalai dombok öleléséből, de nem stand up comedy stílusban.
  
  A rendezvényt napijeggyel és bérlettel is lehet látogatni - a zalaiaknak kedvezményes áron. A programokra való eljutás zökkenőmentességét a Zalaegerszegről, illetve Hévíz érintésével Keszthelyről induló fesztiválbusz-járatok segítenek megoldani.
  
  A hagyományteremtő céllal életre hívott Margófeszt kulturális fesztivál régiós együttműködési partnere a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 audun kleive    core leoni    hellfreaks    salt    p.o.d.    dornenreich    emilrulez    emi    rock the boat    wakachuka    close your eyes    neaera    lady gaga    maylene and the sons of disaster    dreamworks    the jet-sons    structures (can)    tony macalpine    billy bob thornton    ahab    vidámpark    tomi koivusaari    mickey rourke    beneath the massacre    bejelit  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!