hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
hírek   2021. április 9. péntek   06:45
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Ziskó Olivér: Videók a vulkán kráteréből


  Global Warning címmel dolgozik új albumán Ziskó Olivér dobos, erről illetve a White Keys című dalra forgatott klip körülményeiről mesél az alábbiakban:
  
  ´Kisebb-nagyobb megszakításokkal egy ideje dolgozom a harmadik lemezemen, aminek a Global Warning címet adtam. A limitált szabadidő miatt, - az előzőekhez hasonlóan - nálam sajnos több év, mire egy-egy szólóalbum elkészül. A pandémia ráadásul úgy néz ki, hogy kedvező a stúdiómunkák szempontjából. Tavaly december óta már az ötödik album dobfelvételén dolgozom, ezek mellett két kislemezt is feljátszottam, pedig még csak április eleje van. Ennek ellenére az elmúlt hónapokban kijött néhány klip ízelítőként a Global Warningról a Rise and Fall illetve a Carnival of Abundance és Ghost Notes című dalokhoz.
  Az album koncepciója zenei szempontból a modern fúziós zene és a programozott elektronikus zene keveréke. A jelenlegi White Keys dal stílusában az elektronika dominál (drumstep, d ’n’ b), de prog rock-metal és fúziós hatások is egyértelműen lesznek a lemezen, ami részben a remek közreműködő zenészeknek köszönhető.
  
  Az eredeti koncepciótól viszont nem szeretnék túlságosan elszakadni és ebből a szempontpól „kapóra jött”, hogy pár hónapja az Anima Sound System-ben dobolok, így megfűztem Prieger Zsoltot a zenekar vezetőjét, hogy csináljunk egy közös videót az Animával az album egyik szerzeményéből. Szóval tervben van ez is. A dalok nagy részének ritmikai alapjait a modern elektronikus zenék ritmusai ihlették, a mondanivalót pedig a XXI. század eseményei és jelenségei inspirálták. Remélem, hogy az élet nagyon hamar visszatér a normális kerékvágásba, és nemsokára újra beszélhetünk koncertezésről, mert szeretném megfűszerezni az album élő változatát néhány látványelemmel, vizuális kiegészítéssel.
  Az egyes daloknak más-más üzenete lesz. Mivel ez egy instrumentális album, ezért dalszövegek nélkül ezt a színpad hátterében vetítendő filmmel oldottam meg. Semmi okosság, csak kiragadok néhány elgondolkodtató dolgot a jelenlegi világunkból. Néhány dalban dobverő-trükkök is szerepelnek majd, lángoló verőkkel, ami egyben a műsor másik vizuális eszköze. Egyes helyszíneken ezt - tűzvédelmi okokból - majd UV dobverőkkel helyettesítem.
  
  Addig is, amíg erre lehetőség nyílik, készült egy újabb klip, ezúttal az album White Keys című dalához, és egy kapcsolódó dobszólós videó, ami szintén tartalmaz tüzes-dobolós részeket.
  Szerettem volna egy olyan szabadtéri helyszínt találni, ahol van hely a drónoknak, és használhatóak a tüzes eszközök is. Végül egy gyönyörű helyen, a Ság-hegyen kértem forgatási engedélyt, ahol Hollywood sárkányfilmje, az „Eragon” is készült. Persze az, hogy a helyszín szép, pont nem látszik a videókon, hiszen éjszaka forgattunk. A helyválasztás szempontjai a nagy tér, és a lakott területektől lehető legnagyobb távolság voltak. Egyébként sem egy olyan viral-videót akartunk forgatni, ahol a zongorista nagy átéléssel játssza a két akkordot a tengerparti sziklákon, természetesen duóban egy hegedűssel.
  
  A White Keys végleges verziója körülbelül két héttel a forgatási engedély lejárta előtt készült el. A harmadik változat kerül a lemezre, mivel az első kettővel nem voltam elégedett, ezért néhány héttel a forgatás előtt elkezdtem újraírni az egészet. Egy olyan dalt szerettem volna, ami könnyen emészthető, fülbemászó, egyszerű harmóniákkal. A cím egyébként pont erre utal. Tehát csak néhány napom volt az új dal gyakorlására, de szeretem a kihívásokat, ezért azt mondtam: ´Oké, csináljuk!´.
  Amikor megérkeztünk a helyszínre, kiderült, hogy nem lehet lemenni autóval a völgybe. Mindent a két kezünkben kellett levinni - a dobokat, a videó- és hangfelvételi eszközöket, a lámpákat, az állványokat és az áramfejlesztőket. Az egyik videós srác, Tamás és a fénytechnikusok, Carlo - akinek nem sokkal korábban volt infarktusa - és Péter - akinek porckorongsérve van - segítettek mindent levinni és beállítani. Rettenetesen fáradtak voltunk, amikor elkezdtük a felvételeket. Remélem, hogy sokaknak tetszik majd, mert megérdemeljük! Nagyon hálás vagyok a stáb segítségéért.
  Eddig 11 videó készült a lemezre. A videók élő hang take-jei szerepelnek majd a lemezen is. Ahogy az eddigi daloknál, most sem editáltuk a dobokat.
  
  Sok nagyszerű zenész közreműködik az albumon. Három további videó már majdnem elkészült: egy duó Kaltenecker Zsolttal, egy trió darab Papesch Péterrel és Gotthard Misivel, és egy progos dal, amire sikerült összehoznom egy igazi szupergroup felállást, melyben Anthony Crawford basszusgitározik, Marius Pop gitározik, a billentyűs hangszereken pedig Derek Sherinian, akit legtöbben a Dream Theaterből ismernek.´
  
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amanna bemutatja legújabb dalát „Valamiér´”
Trash Boat kiadja a „Break You” című legújabb dalát
Megérkezett a Banks Arcade a Self Help című vadonatúj dala
Együtt érkezik a Dürer-be a Hatebreed és a Crowbar
Megjelent Bognár Szilvia - Király Nóra - Kovács Zoltán: Parallel című albuma
Einstürzende Neubauten alien pop music az Akváriumban
Rifflord: Dél-Dakota metal titánjai visszatérnek
A Paraline új videoklippel tiszteleg Kurt Cobain előtt: „One Shot, One Kill”
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 christian epidemic    nagyfiúk    dorothy    dürer kert    complette failure    sorbon sexual    julia roberts    demoscene    garry marshall    tatum    anasztaszija makarenko    fridvalszki mark    párterápia    sights & sounds    lowbau    iron man 2    a thousand suns    anchor    hail of bullets     király!    fátyol hermina    death to all    rammstein    vodku    neochrome  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!