hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2017. október 17. kedd   17:04
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Pop és rock, indie és elektronikus zene - könnyűzenei csemegék a CAFe Budapesten


  A klubkoncertek rajongóinak és a hamisítatlan fesztiválhangulatra vágyóknak is igazi különlegességeket tartogat a javában zajló 26. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál. Az After Crying jubileumi koncertjén saját tévedései felett gyakorol önkritikát és bebizonyítja, hogy a zenei kategóriák nem kizárólagosak. Az Anima Sound System izgalmas ősbemutatóval készül, a fesztiválhoz idén csatlakozó Kuplungban pedig olyan népszerű előadók lépnek fel, mint a Mary Popkids, Sena, az Esti Kornél, valamint Soerii & Poolek, de Budapestre érkezik Izrael legnépszerűbb indie-folk együttese, a Lola Marsh és az elektronikus zenei ikon, Carl Craig is!
  
  Az After Crying számtalan zenei anyagával igazolta már, hogy a „komoly” és a „könnyű” kategóriák a zenében nem kizárólagosak. A népszerű együttes ezúttal jubileumi koncerttel tér vissza a BMC színpadára október 17-én, harminc éves fennállása alkalmából azonban nem nosztalgiázásra készül, sokkal inkább egyfajta számvetésre: saját tévedései felett akar nyilvános önkritikát gyakorolni. Ezek a tévedések viszont nemcsak az alkotók, hanem mindannyiunk téveszméi, önáltatásai, amikkel izgalmas dallamokon keresztül szembesülhetünk majd.
  
  Kreatív látnok, elektronikus zenei ikon – egyebek mellett ilyen jelzőkkel illették Carl Craiget, aki már több mint két évtizede jelen van a könnyűzenei szcénában. A Grammy-díjra jelölt producer és DJ a techno úttörőjének számít, az elektronikus zene eddig járatlan útjait igyekszik felfedezni, a műfajokkal való kísérletezés pedig szinte védjegyének számít. Carl Craig legutóbb Francesco Tristan zongoristával, a párizsi Les Siècles zenekarral és François-Xavier Roth karmesterrel állt össze, hogy Versus című munkáját szimfonikus zenekari környezetbe ültesse át. Ezzel a lélegzetelállító crossover produkcióval érkezik majd Magyarországra október 18-án az Akváriumba.
  A 25 éves Anima Sound System sokkal inkább tekinthető egy Prieger Zsolt köré csoportosuló gondolkodói műhelynek, mint egy klasszikus értelemben vett popzenekarnak. Az állandóan megújulni képes, örökmozgó és a zenei stílusok között magabiztosan kalandozó együttes egészen különleges ősbemutatóval készül a 26. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválra. Október 21-én Jerusalem, My Love című estjén black work-songokra és biblikus tematikájú spirituálékra épülő műsorral jelentkezik, méghozzá a Cinematic Orchestra lenyűgöző énekesnőjének, Heidi Vogelnek a vendégszereplésével, akiért nemcsak a zenei sajtó, hanem kollégái is rajonganak, egyik legnagyobb szakmai hódolója pedig nem más, mint Jamie Cullum.
  Martin Kohlstedt saját nemzedékének egyik legizgalmasabb zeneszerzője. A német zongorista szinte sosem játszik színpadon, így rendhagyó módon az A38 Hajó nézőterén ül majd ő is, ennek köszönhetően a közönség is testközelből tapasztalhatja majd meg Kohlstedt végtelenül érzékeny és törékeny világát. Két év után tér vissza Budapestre Izrael legnépszerűbb indie-folk zenekara, a Lola Marsh. Idén végre megjelent debütáló nagylemezük, a Remember Roses, ami meghozta a várva várt nemzetközi áttörést is. Így valószínűleg az október 19-i fellépés az egyik utolsó klubkoncertje lesz a tel-avivi duónak.
  
  Új helyszínként debütál a fesztiválon a Kuplung és vele a Kuplung Sounds Good! fesztivál, amelynek programja a hazai kortárs könnyűzenei kultúra, a dalszerzés és az előadóművészet együttélése, valamint a hangszeres zene népszerűsítésének szellemében állt össze. Ennek megfelelően október 19. és 22. között a hazai könnyűzenei szféra legnépszerűbb előadói adják majd egymásnak a színpadot a belvárosi romkocsmában. Érkezik az indie-pop vonulat egyik legreménytelibb magyar képviselője, a saját stílusukat sokszor future popként definiáló Mary Popkids, az Irie Maffie frontasszonya, az ismét friss albummal előrukkoló Sena, sosem látott-hallott koncertműsorral jön az Esti Kornél, és a megszokott extatikus hangulatot és megőrülést hozza el a zárónapra a Soerii & Poolek, ám ezúttal vadonatúj látványvilággal, táncosokkal és jelmezekkel.
  
  
  After Crying: Errata – Jubileumi koncert
  2017. október 17. 19.30
  Budapest Music Center - Koncertterem
  
  Az együttes tagjai
  Ének: Bátky Zoltán
  Fuvola, narráció: Egervári Gábor
  Billentyűs hangszerek: Erös Csaba
  Gitár, ének: Horváth András Ádám
  Dob: Madai Zsolt
  Cselló, basszusgitár, hegedű, ének: Pejtsik Péter
  Trombita, cink, billentyűs hangszerek, ének: Winkler Balázs
  
  Carl Craig presents Versus Synthesizer Ensemble
  2017. október 18. 20:00
  Akvárium Klub – NagyHall
  
  Anima Sound System feat. Heidi Vogel: Jerusalem, My Love
  2017. október 21. 20.00
  Akvárium Klub — NagyHall
  
  Martin Kohlstedt
  2017. október 18., 20.00
  A38 Hajó — Koncertterem
  
  Lola Marsh
  2017. október 19., 20.00
  A38 Hajó — Koncertterem
  
  Közreműködik:
  Yael Shoshana Cohen – ének, ütőhangszerek, Gil Landau – ének, gitár, Rami Osservaser – gitár, billentyűs hangszerek, ének, Ido Brian Rivlin – billentyűs hangszerek, ének, Mati Gilad – basszusgitár, ének, Dekel Dvir – dobok, ének
  
  20.00 Jónás Vera Experiment
  21.00 Lola Marsh
  
  Kuplung Sounds Good! - Mary Popkids
  What the festival?
  2017. október 19., 21.00
  Kuplung
  
  21.00 Belau
  22.00 Mary Popkids
  
  Kuplung Sounds Good! - Sena
  What the festival?
  2017. október 20., 21.00
  Kuplung
  
  21.00 Saverne
  22.00 Sena
  
  Kuplung Sounds Good! – Esti Kornél
  What the festival?
  2017. október 21., 21.00
  Kuplung
  
  21.00 The Bluebay Foxes
  22.00 Esti Kornél
  
  Kuplung Sounds Good! - Soerii & Poolek
  What the festival?
  2017. október 22., 21.00
  Kuplung
  
  CAFe BUDAPEST KORTÁRS MŰVÉSZETI FESZTIVÁL
  Több mint 100 program számtalan műfajban, közel 40 helyszínen, szerte Budapesten: a régió egyik legfontosabb összművészeti seregszemléje ebben az évben is a kortárs művészet nemzetközi és hazai világsztárjaival, premierekkel és rendhagyó szabadtéri programokkal várja a közönséget.
  
  A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál – korábban Budapesti Őszi Fesztivál – az elmúlt 26 évben a térség legfontosabb kortárs művészeti eseménysorozatává vált. Olyan pezsgő, különleges és sokszínű városi fesztivállá, amely együtt gondolkodik Budapest legmeghatározóbb kulturális intézményeivel, és rendhagyó, meglepő helyszíneken, sokszor a város színpaddá alakuló közterein mutatja be a hazai és nemzetközi kulturális szcéna legizgalmasabb, leginspirálóbb alkotóit, figyelemre méltó új kezdeményezéseit és legfrissebb alkotásait.
  
  „A négy évvel ezelőtt választott új fesztiválnév mozaikszó: CAFe, azaz Contemporary Art Festival Budapest. Fontos számunkra, hogy megmutassuk és hangsúlyozzuk, hogy milyen progresszív, olykor provokatív, izgalmas és dinamikus művészeti közegről beszélünk, hogy a kortárs művészet a jelenünk művészete, korunk esszenciája, és annál vonzóbb, minél inkább forrása életünk szellemi pezsgésének. A legnagyobb ereje talán éppen ez: a kortárs alkotók képesek új megvilágításba helyezni mindazt, amit a világról tudunk, érzünk. A fesztivál küldetése, hogy teret adjon mindehhez, és Budapest egyre nagyszerűbb tér” – mondja Káel Csaba, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál operatív testületének elnöke, a Müpa vezérigazgatója.
  
  „A kortárs művészet abból építkezik, ami itt, most, velünk történik. Nem tekinthetünk el a környezettől, amelyben élünk, és amely a világtörténelem során talán még sosem változott ilyen sebességgel, mint manapság. Egyszerre félelmetes és lenyűgöző e változás tanújának, és ha lehet, alkotó kortársának lenni” – fogalmazta meg Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, az operatív testület tagja, kiemelve, hogy a CAFe Budapest programját a régióban évről évre kiemelkedő figyelem övezi a szakma és a közönség részéről is, így a fesztivál sokszínű programjával vonzó kulturális-turisztikai célponttá teszi a magyar fővárost.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 eva under fire    grindrise    megazetor    eagleheart    jarboe    we butter the bread with butter    imperfect harmonies    septicflesh    iced earth    both miklós    complette failure    simon pegg    hammer concerts    könnyedén    periphery    no omega    soulfly    ideas    snow patrol    halycon way    toportyán férgek    frontside    neck sprain    ankh    irepress  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!