hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2002. december 12. csütörtök   11:52
nincsen hozzászólás

szerző: Aberrált atya
Brain Of Morbius (GB), B-terv, Columbo Kutyája
2002 szeptember 18, Rocktogon

  Szerda estéjén nagyokat ásítozva magamhoz vettem egy tisztességesen behűtött sört, majd célul kitűztem magam elé a Rocktogon nevezetű klubot, mert ugye hétköznap sem árt a kultúra galád fejemnek. Megérkezvén magamhoz vettem az utánpótlást, mert ugye a kultúra nedvesen az igazi. Ekkor még a vendégek száma tragikusan kevés volt, s én szent italomat szürcsölgetve elhelyezkedtem egy széken, várva a már említett kultúrát.
  
  ”Első számunk címe: Magyar vagyok, magyarnak születtem” - hangzik a teremből, majd a B-terv nekirugaszkodik fellépésének. Margit becenévre hallgató énekesük Uhrin Benedeket megszégyenítő beleéléssel prezentálja magas fokú strófáit, a teremben tartózkodó hét ember remekül szórakozik, beleértve engem is. Szövegeik roppant változatosak, a nacionalisták szidalmazásától egészen a neonácik fenyítéséig elmegy, a zene hasonlóképpen kreatív. No, erről ennyit.
  
  A terembe meglepetésemre jó adag vendég szivárog be és némi átszerelés után következik a Qss utódzenekara, a Columbo Kutyája, valamint a három tenor : Barangó és István (Ápolók, Büdösök) illetve Bada Tibor (Bada Dada). Azt hiszem, a művész urak felsorolása után a tisztelt olvasó már sejti, hogy nehéz dolog lenne szavakkal megfogalmazni, amit eme egyének a színpadon műveltek, de azért megpróbálok kiemelni néhány igen fontos részletet. A hosszúra nyúló swing bevezetés alatt Bada úr egy csapzott, női parókában megragadja a mikrofont, majd összetűzésbe kerül a mikrofonállvánnyal, s azt alaposan megrángatva felkonferálja a produkciót: „Kvantanaméra, kvantanaméra, táncoljatok fiatalok!”
  
  A hagyomány szigorú megőrzése érdekében leittasodott Barangó belefog az egykori Qss szerzemények előadásába, felcsendül a „Kuss, a Hazám, a Kézigránát...” és egyéb ínyencségek, közben befut Büdös István is, hogy ütött-kopott trombitája társaságában előadhassa az „Öld az öreget!” című Büdösök slágert, Karel Gott Karneváljával egyetemben. A Columbo Kutyája zenéjében immáron mindenféle stílus megtalálható az egyszerű punktól a rockabilly-ig, ska-ig. „Tágítsuk az ózonlyukat, legyen még több bőrrákos!” A koncert utolsó felvonását Bada úr kapja : „Ápoljuk és b*sszuk szét sablonagyunk örömét!”. A dobos és koncertszervező funkciókat ellátó Schlekman pajtás mindezt rezzenéstelen arccal dobolta végig.
  
  Az estet záró banda az „elmebeteg poszt punk”-ként meghírdetett londoni Brain Of Morbius volt, amire már régóta kíváncsi voltam. Kísérletező zenéjüket basszusgitárral, dobbal és szintetizátorral prezentálták a közönség felé. A frontember kinézete a Dead Kennedys énekesét, Jello Biafrát idézte, félmeztelenül, gimaszolva rángatózott a szintetizátor lenyűgözően debil hangjaira. Sajnos a másnap hajnali kelés miatt a koncert alatt haza kellett csörtetnem, ami miatt utólag is igen el vagyok szontyolodva, remélem ellátogatnak még a közeljövőben eme kicsiny honba.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 novarock    abbie cornish    forsaken world    zombie11    cephalic carnage    stesztay dávid    csak kép    watain    óperentzia    chris columbus    bankrupt    the hives    stetl    ryan reynolds    veréb    skore    crusted    wilhelm scream    harloch    magyar rádió gyermekkórus    ÖrdÖg    electric callboy    csík    johnny english    new lows  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!